Het inspiratiekookboek 'Power Queens | Culinair de wereld delen'

Power Queens | Culinair de wereld delen is het inspiratiekookboek, waarin vrouwen uit verschillende culturen hun ‘levens- en familierecepten’ delen met de wereld.

In het inspiratiekookboek, een initiatief van de eigenaar van het cateringsbedrijf Màrshé Breda Danitzah Jacobs en de fotografe Caïnva Isenia, komen negen krachtige en moedige vrouwen, Power Queens, aan het woord. Zij vertellen over hun leven, hun werk, hun ambities, hun passies, hun dromen en over wat zij zien als hun ‘levensrecept’. Enkele vrouwen die geïnterviewd zijn voor Power Queens | Culinair de wereld delen zijn: Izaline Calister, zangeres, Annemarie Nodelijk, eigenaar tassenlijn Anniestijl, Sabrina Starke, zangeres en Irene Hin, eigenaar Lady Africa.

 

Power Queens

De lezer krijgt een kijkje in de levens en culturen van de geïnterviewde vrouwen, die allen verschillende backgrounds hebben, maar wel één ding gemeen hebben. Het zijn allemaal vrouwen die zich staande weten te houden in ‘a man’s world’. Power Queens zoals ze door de schrijvers Danitzah Jacobs en Caïnva Isenia genoemd worden.

Hoe doen ze dat? Welke lessen hebben zij van hun ouders en grootouders meegekregen? Welke obstakels zijn ze tegengekomen en hoe zijn ze daarmee omgegaan? Wat inspireert ze en wat willen ze de wereld nalaten? Allemaal vragen waar de geïnterviewde vrouwen openhartig over vertellen.

 

Familierecepten

Wat het inspiratiekookboek Power Queens | Culinair de wereld delen verder zo bijzonder maakt, zijn de ‘familierecepten’. Recepten van overheerlijke exotische gerechten uit verschillende delen van de wereld. De Power Queens kregen die van hun moeders en/of grootmoeders.

Power Queens | Culinair de wereld delen is rijk geïllusteerd met prachtige foto’s van de vrouwen in hun woon en/of werkomgeving. Ook hun familiegerechten zijn mooi in beeld gebracht.