Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

 

Annemarie Nodelijk heeft weinig zicht maar wel een visie

handgemaakte tas anniestijl
Handgemaakte tas van Anniestijl

 

Annemarie Nodelijk koos bewust voor ‘het mooie’ en haar eigen kracht; geloven in zichzelf en laten zien wie ze van binnen is, dat is haar stijl. Onder de naam Anniestijl biedt ze unieke kleurrijke handgemaakte tassen, schorten, theemutsen en ovenwanten aan. Het bijzondere van haar tassen is dat ze aan twee kanten te gebruiken zijn. Door de tas binnenste buiten te keren ontstaat er een andere tas. Van binnen is de tas net zo mooi als van buiten.

Een ware Power Queen. In het inspiratiekookboek Power Queens | Culinair de wereld delen leest u meer over haar levensrecept en deelt ze haar familierecept.

Bestel nu via deze website de ovenwanten van Anniestijl en steun daarmee het inspiratiekookboek Power Queens | Culinair de wereld delen.

 

Maysoon Zayid: If I can can, you can can


Power Queen Maysoon Zayid in TEDTalks

 

“I have cerebral palsy. I shake all the time,” Maysoon Zayid announces at the beginning of this exhilarating, hilarious talk. “I’m like Shakira meets Muhammad Ali.”
With grace and wit, the Arab-American comedian takes us on a whistle-stop tour of her adventures as an actress, stand-up comic, philanthropist and advocate for the disabled.

 

Recept voor de lekkerste Caribische pastechi

caribische pastechi recept
De lekkerste pastechi’s maakt u nu zelf!

 

Pastechi is op de Caribische eilanden zeer populair. Dit Curaçaose pasteitje wordt gevuld met vlees, kip, garnalen, vis of kaas. Een pastechi kun je altijd eten, als ontbijt, lunch, voorgerecht, bijgerecht of gewoon als tussendoortje. Het is hét borrelhapje dat niet mag ontbreken op een echt Caribische feest.

Specificaties

Hoeveelheid is voor 10 personen
Bereidingstijd is 50 minuten

Ingrediënten

Voor de vulling
500 gr kippenvlees, gehakt of vis (tonijn)
Olie om in te bakken
Kruiden naar smaak
Ui – in kleine stukjes gesneden
Tomaat – in kleine stukjes gesneden
Paprika – in kleine stukjes gesneden
Uitgeperst teentje knoflook
Een volle eetlepel piccalilly
Een paar kappertjes
Een handje rozijnen

• Voor het deeg
500 gr tarwe- of patentbloem
50 gr margarine
Een theelepel zout
Een eetlepel suiker
200 ml water
16 gr bakpoeder (1 zakje)

Benodigheden

Pan om de vulling in te bakken
Pollepel
Kom
Deegroller
Vork
Frituurpan met olie

Bereidingswijze

• Het deeg
1. Het deeg bereiden door de bloem en bakpoeder te mengen in een kom.
2. Graaf een kuiltje met een pollepel en voeg de zout, suiker, margarine en water toe.
3. Het deeg goed mengen tot het loslaat van de kom. Het deeg afgedekt laten ‘rusten’.

• De vulling
4. De vulling maken door het kippenvlees (of gehakt of vis) te bakken in olie tot het vlees gaar is.
5. De groenten en vervolgens de kruiden toevoegen en de vulling al bakkend goed door elkaar roeren.
6. De vulling laten afkoelen.

• Het deeg (vervolg)
7. Maak van het deeg bolletjes van ongeveer 15 gr.
8. Rol met de deegroller de bolletjes plat tot een cirkel van ongeveer een halve cm dikte.

• Het samenstellen en het bakken van de pastechi’s
9. In de frituurpan de olie opwarmen tot 160˚C.

10. Op het cirkeltje deeg in het midden een eetlepel vulling plaatsen.
11. Het deeg doormidden vouwen, zodat er een halve maan ontstaat.
12. Met een vork de randen dichtdrukken.

13. De pasteitjes in de opgewarmde olie gaar en lichtbruin bakken.

Power Queen tip

De ongebakken pastechi’s zijn goed in te vriezen. Na het ontdooien zijn ze makkelijk te bakken tot lekkere verse pastechi’s. Zo heeft u altijd een overheerlijke tractatie voor onverwachte gasten. 


 

Speech Danitzah Jacobs | Winnaar Business Pearl Award 2013

Pearl 2013 ondernemerschap
Winnaar Pearl Award 2013 Danitzah Jacobs tijdens haar speech

 

De organisatie achter de Pearls of the Dutch Caribbean wil de enorme potentie en talenten die aanwezig zijn in de Caribisch-Nederlandse gemeenschap een gelijkwaardige kans geven om tot volle bloei te komen. Op een jaarlijkse gala-avond wordt door het uitreiken van de Pearl Awards invulling gegeven aan deze missie. Op zaterdag 1 juni 2013 werd Danitzah Jacobs, eigenaar Màrshé Breda, uitgeroepen tot de winnaar van de Business Pearl Award 2013.

Inhoud speech Danitzah Jacobs | winnaar Pearl Award, categorie Ondernemerschap

Allereerst wil ik mijn dankbaarheid uiten aan de Pearls of the Dutch Caribbean en alle organisaties, vrijwilligers, professionals, jury en andere betrokkenen die dit super initiatief mogelijk hebben gemaakt.

Mijn bijzondere dank gaat uit naar mijn familie, mijn man, mijn kinderen, mijn vrienden, mentoren en zakelijke vrienden.
Marchena City; kaminda mi lombrishi ta dera!

Het is een eer om vanavond op het podium te staan en gewaardeerd te worden als zakenvrouw samen met andere zakenvrouwen. De thema van vanavond sluit goed aan bij een vrouw die besluit om te ondernemen. Veerkracht heeft zij zeker nodig om naast vrouw, moeder, dochter, grote zus en sistah om ook nog eens het ondernemerschap op zich te nemen. De uitdagingen, teleurstellingen, frustraties zijn enorm en kunnen slopend zijn. Daar heeft zij veerkracht voor nodig!

Voor mij is ondernemerschap geboren uit een diep verlangen naar vrijheid! Het is deze agenda die mij op de benen houdt en waar ik kracht uitput. In onze culturen en eilanden, en in onze geschiedenis is vrijheid altijd een belangrijke thema geweest. Dit jaar herdenken en vieren wij 150 jaar afschaffing van de Slavernij. Van Afrikanen naar slaven. Van vrijheid naar kolonie, naar land, status aparte, BES of andere constructies. De ontwikkelingen op onze dushi eilanden houdt ons allen bezig. Voor mij is ondernemerschap de ultieme vorm van vrijheid.

Vrijheid heeft een prijs. Vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Offers die gemaakt moeten worden. Ik kies ervoor omdat ik heb besloten dat vrijheid mijn recht is. Dat ik vanuit mijn roots alles in huis heb om in mijn kracht te staan en te groeien.

Ik ben om dat wij zijn. Wij zijn omdat ik ben. Vandaag accepteer ik de Business Pearl ter nagedachtenis aan allen die voor mij, voor mijn vrijheid hebben gevochten en offers hebben gebracht: Tula, Bajan Karpata, Sablika, Toussaint Louverture, Joceline Clemencia.
Mijn overgrootmoeder Gani, mijn opa’s Eddy & Shon Fil.
Helmin Magno Wiels en al de anderen die ik niet ken of niet heb genoemd.

Ik ontvang deze Award namens degenen die na mij komen en waarvoor ik vandaag mijn verantwoordelijkheid neem. Mijn kinderen Hakim, Tariq & Iyanla.
De jonge generatie voor wie ik een inspiratie wil zijn.
Met het besef dat ik een schakel ben, en dat ik mij zal blijven inzetten voor de agenda.

Vrijheid! Libertat!

Danitzah Jacobs | Zaterdag 1 juni 2013

 

 

Nkatabé | Verrukkelijke Ghanese pindasoep

Ghana pindasoep recept
Maak vandaag een verrukkelijke Ghanese pindasoep

 

Alom bekend als groundnutsoep of pindasoep. Nkátebe is één van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Het wordt gemaakt van kippenbouillon, pindakaas en diverse (seizoensgebonden) groenten waaronder tomaten, (chili)pepers en uien.

Specificaties

Voorgerecht of hoofdgerecht
Hoeveelheid is voor 6 personen
Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten

Een kilo kipfilet
Een ui
Een teentje knoflook
Drie verse tomaten
Een mespuntje zout
70 gram tomatenpasta
Een stuk verse gember
10 gram bouillonblokjes
Chillipepers of 1,5 eetlepel Sambal Oelek (naar wens)
Twee eetlepels Pindakaas
Maggi smaakversterker
Sojasaus

Benodigheden

Kookpan
Roerlepel

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
2. Pel en snipper de ui.
3. Pel en snijd de knoflook fijn.
4. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

5. Breng 1,5 liter water aan de kook met een mespuntje zout en bouillonblokjes.
6. Voeg de gesneden uitjes, knoflook en tomaten toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
7. Voeg de blokjes kip toe en laat deze in 20 min. gaar worden.

8. Voeg de tomatenpasta, gember en pepertjes (of sambal) toe.
9. Laat het 10 minuten koken.

10. Voeg als laatste de pindakaas en Maggi smaakversterker toe en laat het nog ongeveer 20 minuten onder voortdurend roeren op een zacht vuur koken.

11. Dien de soep op zodra er een laagje olie (uit de pindakaas) op de soep begint te drijven.

Power Queen tip

Serveer de Nkatabé met fufu, stokbrood of witte rijst.

 

Power Queen Maya Angelou sharing some of her liferecipes

Dr. Maya Angelou on Being in Her 80s: “Do It If You Can”
Super Soul Sunday
Oprah Winfrey Network

Thank you

The older Dr. Maya Angelou gets, the more grateful she says she is. Find out why she says life at age 85 is better than ever, and hear what she’s learned about aging brilliantly.

 

Somebody almost walked off wid alla my stuff

For colored girls who ever considered suicideYesterday I had a nice ‘girlstalk’ with a friend. We were sharing our stories of the moments we almost lost our SELF in relationships. Either with lifepartners, with family or in friendships. I remembered this amazing book by Ntozake Shange by the title “For colored girls who ever considered suicide when the rainbow is not enuf’. In particular the poem ‘Somebody almost walked away with alla my stuff’.

In life we as woman often forget we have the POWER within ourselves. When we lose the connection within, we give this power away to people or in situations just to find ourselves feeling lost or broken.

The good news is this POWER is never ending and although people can ALMOST walk away with it they never actually can!! Because it is who we are, it’s our identity: POWER QUEENS.

 

Who defines you? Een Powerqueen vertelt...

How Do YOU Define Yourself by Lizzie Velasquez at TEDxAustinWomen

In a time when beauty is defined by supermodels, success is defined by wealth, and fame is definied by how many followers you have on social media, Lizzie Velasquez asks the question how do you define yourself? Once labeled, ‘The Worlds Ugliest Woman,’ Lizzie decided to turn things around and create her own definitions of what she defines as beauty and happiness.

 

Recept voor de Afrikaanse Kachumbari Salade

Afrikaanse Kachumbari Salade

Specificaties

Hoeveelheid: 0ngeveer 24 stuks
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten

500gr tomaten
1 rode uitje
1 chilipeper
Verse koriander
Olijfolie
1 citroen

Benodigheden

snijplank
schaal

Bereidingswijze

1. Tomaten en peper snijden (zaadjes van peper verwijderen). Uitje snipperen. En ko
2. Alles in de schaal mengen en met olie overgieten en citroensap oversprenkelen.