De makers en het verhaal achter het inspiratiekookboek

 
Danitzah Jacobs auteur   Danitzah Jacobs
• Auteur & initiatiefnemer
Kracht, warmte en passie van vrouwen zijn de waarden die een ereplaats hebben in haar bedrijf Màrshé Breda.
 
Cainva Isenia fotograaf
   
Caïnva Isenia
• Fotograaf & initiatiefnemer
Gepassioneerd door fotografie in verschillende aspecten.
 
 
Nayda Fecunda visagist
   
Nayda Fecunda
• Visagist
Met de verzorging van de make-up ondersteunt zij graag elke vrouw op het gebied van persoonlijke uitstraling.
 
Desiree Martis redacteur
   
Désirée Martis
• Redacteur
Journalist van beroep. Op zoek naar een nieuwe uitdaging.
 
Sofie van Kemenade redacteur
   
Sofie van Kemenade
• Redacteur
Opgegroeid met taal, heeft zij een enorme affiniteit met het geschreven woord.
 
Esther van Ham uitgever
   
Esther van der Ham
• Uitgever
Moeder, creatief, organisator, techneut. Houdt van dromen waarmaken, en niet alleen de eigen dromen.
  In juni 2013 ontmoette Danitzah Jacobs fotografe Caïnva Isenia tijdens een gala van Pearls of the Dutch Caribbean. Als de ondernemer achter het cateringbedrijf Màrshé Breda was Danitzah genomineerd samen met vier andere onderneemsters voor een Pearl Award in de categorie Ondernemerschap. Tot haar verrassing werd zij als winnaar uitgeroepen.

Power Queens

Deze avond was in één woord magisch. Caïnva had een foto van Danitzah gemaakt, die een goede vriend van Danitzah, een uitgever, wilde plaatsen op de cover voor zijn tijdschrift. Zo ontstond er een ‘sisterhood’ tussen Caïnva en haar. Zij deelden hun ervaringen als vrouw en ondernemers en de uitdagingen van deze combinatie. In september 2013 besloten zij om een ‘labor of love’ op te zetten. Een inspiratiekookboek waar krachtige & inspirerende vrouwen, Power Queens, hun succesverhalen delen.

Culinair de wereld delen

Danitzah en Caïnva merkten dat veel vrouwen dezelfde uitdagingen tegenkwamen. Door hun verhalen te delen leerden zij van elkaar en empowerden en inspireerden zij elkaar. Dat werd de basis van het inspiratiekookboek. Het kookboek moest een combinatie hebben van ‘levensrecepten’ en ‘familierecepten’, omdat deze recepten vertellen over de afkomst, de geschiedenis én de culturen. Vandaar de subtitel ‘Culinair de wereld delen’. Al gauw hadden zij een lijst opgesteld met Power Queens. In oktober 2013 begonnen Danitzah en Caïnva met de eerste interviews en fotoshoots.

Het team achter het boek ‘Power Queens | Culinair de wereld delen

Voor de vormgeving dacht Danitzah meteen aan Irèn Nooren, een grafisch vormgever en uitgever van o.a. online magazines, die onlangs vanuit Curacao naar Breda was verhuisd. Zij maakten een afspraak en Irèn reageerde meteen enthousiast!
Uiteraard is visagie een belangrijk aspect van de fotoshoot. Caïnva wist meteen wie ze hiervoor wilde vragen: Nayda Fecunda.
En last but bot least vonden Danitzah en Caïnva in Sofie Kemenade de nauwgezette redacteur en in Esther van der Ham van Droomvallei Uitgeverij de perfecte uitgever.

makers kookinspiratieboek