Danitzah Jacobs | Initiatiefnemer & auteur

Danitzah JacobsVrouw, dochter, moeder, grote zus, vriendin (sistah), professional, ondernemer.

“Gemaakt in Venezuela” zegt Danitzah Jacobs altijd als grap omdat haar ouders in Venezuela woonden toen haar moeder zwanger raakte. Haar moeder ging toch naar ‘huis’ in Curaçao om daar te bevallen; zo werd Danitzah in 1978 op Curaçao geboren. Op dertienjarige leeftijd verhuisde zij samen met haar moeder en broertjes naar Nederland.

Kracht, warmte en passie van vrouwen

Diversiteit en krachtige vrouwen lopen als een rode draad door haar hele leven. Haar familie alleen al bestaat uit zeven verschillende culturen. Het is de kracht, warmte en passie van vrouwen waarop haar opvoeding is gestoeld en het zijn ook deze waarden die een ereplaats hebben in haar bedrijf Màrshé Breda.

Exotische cateringbedrijf

Màrshé Breda is een exotische cateringbedrijf dat wereldkeukens uit Afrika, Caribbean, Latijns-Amerika en Suriname verzorgt voor zowel bedrijven als particulieren. Hiernaast doet ook publiekscatering en is het cateringbedrijf te vinden bij o.a. North Sea Jazz Festival & Lowlands.

Sociaal–maatschappelijk

Van huis uit is Danitzah social worker. Ze heeft jarenlange ervaring met jongerenwerk, meidenwerk en vrouwenwerk. Ook hield zij zich bezig met sociaal–maatschappelijke vraagstukken vanuit diverse organisaties en rollen.

Haar purpose met het boek ‘Power Queens: Culinair de wereld delen’ is om vrouwen te empoweren & inspireren.

 
Haar activiteiten voor dit project zijn:
• Het schrijven van de teksten
• De organisatie rondom het samenstellen van het boek

Meer informatie over Danitzah Jacobs en Màrshé Breda