Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

Door Danitzah Jacobs op Monday 24 February 2014

Nkatabé | Verrukkelijke Ghanese pindasoep

Ghana pindasoep recept
Maak vandaag een verrukkelijke Ghanese pindasoep

 

Alom bekend als groundnutsoep of pindasoep. Nkátebe is één van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Het wordt gemaakt van kippenbouillon, pindakaas en diverse (seizoensgebonden) groenten waaronder tomaten, (chili)pepers en uien.

Specificaties

Voorgerecht of hoofdgerecht
Hoeveelheid is voor 6 personen
Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten

Een kilo kipfilet
Een ui
Een teentje knoflook
Drie verse tomaten
Een mespuntje zout
70 gram tomatenpasta
Een stuk verse gember
10 gram bouillonblokjes
Chillipepers of 1,5 eetlepel Sambal Oelek (naar wens)
Twee eetlepels Pindakaas
Maggi smaakversterker
Sojasaus

Benodigheden

Kookpan
Roerlepel

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
2. Pel en snipper de ui.
3. Pel en snijd de knoflook fijn.
4. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

5. Breng 1,5 liter water aan de kook met een mespuntje zout en bouillonblokjes.
6. Voeg de gesneden uitjes, knoflook en tomaten toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
7. Voeg de blokjes kip toe en laat deze in 20 min. gaar worden.

8. Voeg de tomatenpasta, gember en pepertjes (of sambal) toe.
9. Laat het 10 minuten koken.

10. Voeg als laatste de pindakaas en Maggi smaakversterker toe en laat het nog ongeveer 20 minuten onder voortdurend roeren op een zacht vuur koken.

11. Dien de soep op zodra er een laagje olie (uit de pindakaas) op de soep begint te drijven.

Power Queen tip

Serveer de Nkatabé met fufu, stokbrood of witte rijst.

1 comment to Nkatabé | Verrukkelijke Ghanese pindasoep

  • Oh dat ziet er lekker uit :P Het water loopt ons al helemaal in de mond. Gaan jullie nog meer Ghanese recepten op de website plaatsen? Wij hebben op onze website ook enkele Afrikaanse gerechten beschreven, maar wij hebben nog niks uit de Ghanese keuken. Hebben jullie misschien een lekker gerecht of willen jullie ons helpen dit deel van onze informatie uit te breiden dan horen we het graag.

Leave a Reply