Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

Door Irèn Nooren op Thursday 1 May 2014

Recept voor bananenbrood met honing en noten

recept bananenbrood
Versgebakken bananenbrood met honing en noten

 

Tientallen jaren geleden vond ik in een Amerikaans kookboek een recept voor bananenbrood. Voor mij een noviteit, voor mijn man een jeugdherinnering. Met Johnny Cake, zelfgebakken witbrood, Aros morro en toverlimonade behoorde het tot de heerlijkheden die zijn grandma voor hem maakte. Haar recept hebben we helaas niet. Als ik haar ernaar vroeg, lachte ze hartelijk en zei ze dat er geen recept was; zij kookte op gevoel. Zonder recept, weegschaal, maatbeker of instructies. Koken verhief zij tot een kunstvorm: meesterlijk, betoverend lekker en niet te evenaren.

Het recept in het Amerikaanse kookboek heb ik door de jaren heen aangepast naar onze smaak. Hieronder volgt mijn recept, want ‘koken op gevoel’ behoort nog steeds niet tot mijn vaardigheden.

Specificaties

Hoeveelheid is voor ca. 10 personen
Bereidingstijd is ca. 30 minuten
Baktijd in de oven is 75 minuten
Temperatuur oven is 160˚C

Ingrediënten

150 gram honing
100 roomboter
2 eieren
8 gram bakpoeder
250 gram bloem
4 rijpe bananen
citroen
100 gram gemengde noten
Olie om bakvorm in te vetten

Benodigheden

Bakblik van 27 cm
Mixer

Bereidingswijze

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat u met de bereiding begint.

1. Verwarm de oven voor op 160˚C
2. Vet een bakvorm 27 cm in met een klein beetje olie.

3. Roer de roomboter, honing, eieren en citroensap met een mixer tot een schuimige massa.
4. Mix vervolgens de bloem en bakpoeder erdoor heen tot er een gladde massa ontstaat.
5. Roer op een lage mixerstand de in stukjes gesneden bananen door het deeg. Zorg dat de stukjes banaan niet helemaal zijn opgelost in het deeg.
6. Als laatste de noten door het deeg roeren met een lepel.

7. Giet het deeg in de ingevette cakevorm.
8. Plaats de cakevorm in de voorverwarmde oven en laat het brood bakken voor 1 uur en 15 minuten
9. Laat het brood min. 15 minuten afkoelen alvorens het te serveren.

1 comment to Recept voor bananenbrood met honing en noten

Leave a Reply