Heerlijke gestoofde Caribische kip met rode bonen en spek
Mijn oma kookte vroeger traditioneel bonensoep met spek. Mijn moeder maakte daar een variant op met veel specerijen. Dit heerlijke gerecht aten we met rijst. Ook ik ben zo creatief geweest om een eigen versie van het familierecept te maken. Hieronder geef ik u mijn recept van Caribische kipfilet met rode bonen. Het kost niet veel tijd en het is gegarandeerd heerlijk! Het recept is makkelijk aanpassen met extra ingrediënten.
Specificaties
Hoeveelheid is voor ca. 4 personen.
Bereidingstijd is ca. 15 minuten.
Kooktijd is ca. 30 minuten.
Ingrediënten
3 stukken kipfilet
1 pot rode bonen
1 pakje spek in blokjes gesneden
1 rode ui – in kleine stukjes
1 rode paprika – in kleine stukjes
2 teentjes knoflook – gemalen
2 takjes peterselie voor de garnering
2 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel complete seasoning (Badia)
1 snufje nootmuskaat
3 eetlepels vloeibare boter
1 citroen / limoen
1 beker water
Benodigdheden
Grote pan
Kleine pan voor de spekjes
Kom met water
Bereidingswijze
Zorg dat de kip ontdooid is.
Om alles gelijk klaar te hebben kan u de rijst alvast koken voor u met bereiding van de kip begint.
1. De kip met citroen of limoen schoonmaken in water. De kip in de kom met water en citroen laten weken om deze na vijf minuten uit het citroenwater te halen en te laten uitlekken.
2. De kleine pan verwarmen om de spekjes drie minuten te bakken. De spekjes laten afkoelen terwijl u verder gaat met het bakken van de kip.
3. Drie eetlepels vloeibare boter voor een minuut verwarmen in de grote pan. De gemalen knoflook toevoegen.
4. De kip bakken in de vloeibare boter met knoflook voor ca. tien minuten tot het vlees mooi bruin is.
5. De gesneden ui en paprika aan de kip toevoegen en bakken voor tien minuten.
6. Vervolgens ketjap asin en manis, gevolgd door nootmuskaat, complete seasoning en het water eraan toevoegen.
7. Het gerecht voor zeven minuten goed laten sudderen op een laag pitje.
8. De rode bonen en de gebakken spek toevoegen en het geheel met een sauslepel goed door elkaar mengen.
9. Voor het opdienen de gesneden peterselie over het gerecht strooien.
Bon apetit.
Afgelopen vrijdag heb ik dit recept gemaakt. Bereiding was makkelijk. Door de rode paprika en groene peterselie zag het er lekker fris en vrolijk uit. Het smaakte ook heerlijk. Ik ga dit vaker maken.