Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

Door Désirée Martis op Wednesday 21 May 2014

Recept voor Curaçaose maispannenkoeken van Oma

maispannenkoek curacao
Verrukkelijke maispannenkoeken, lekker bij de thee, als ontbijt

 

Denkend aan mijn jeugd op Curaçao denk ik automatisch aan de pannenkoeken van mijn moeder. Die waren beroemd in de familie. Als we naar het strand gingen of naar de carnavalsoptocht gingen kijken, nam mijn moeder steevast een blik met haar overheerlijke pannenkoeken mee. Het was soms ‘vechten’ om een derde of een vierde pannenkoek te kunnen krijgen. Ook mijn kinderen hebben toen ze klein waren tijdens onze vakanties op Curaçao van de pannenkoeken van oma gesmuld. Op hun verzoek heb ik mijn moeder, lang geleden weer, het recept gevraagd. En dat deel ik graag met jullie.

Specificaties

Hoeveelheid: 0ngeveer 24 stuks
Het worden kleine pannenkoeken van een doorsnee van 10cm, ook wel bekend als drie in de pan.
Bereidingstijd: 10 min.
Baktijd: 2 à 3 min per kant.

Ingrediënten

250 gram bloem*
75 gram suiker
1 ei
2 theelepels baking powder (bakpoeder)
1 theelepel zout
75 ml volle melk (koffiemelk kan ook,)
1 blikje mais cream style**
150 gr rozijnen
1 theelepel vanille encense (vloeibaar smaakversterker)
1 halve theelepel kaneelpoeder
Zonnebloemolie

Benodigheden

Weegschaal
Maatbeker
Koekepan
Kleine soeplepel (om beslag mee op te scheppen)
Garde of pollepel om beslag te roeren.

Bereidingswijze

De gezeefde bloem en de suiker in een beslagkom doen. Het ei in een kommetje goed kloppen en bij de bloem en de suiker doen. Voeg de melk en de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel met een garde tot een mooi pannenkoek beslag.

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep met een kleine soeplepel steeds een beetje beslag in de pan. De pannenkoeken moet een doorsnede hebben van Op deze manier kunnen 3 à 4 pannenkoekjes tegelijk worden gebakken. Keer ze regelmatig om totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben. Leg wat keuken papier op een schaal en laat de pannenkoeken op het keukenpapier uitlekken. Deze pannenkoeken kunnen zowel warm als koud worden gegeten.

* In plaats van bloem en baking powder kan ook zelfrijzend bakmeel gebruikt worden
** Mais cream style is een typisch Amerikaans product. Het is een ‘puree’ van gekookte maiskorrels, verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Chinese of Surinaamse toko’s. Maar je kan het ook zelf maken door een klein blikje maiskorrels met een beetje van het eigen vocht te pureren in de blender. Eventueel smeuïger te maken met de rest van het vocht.

Variatie

De mais cream style kan ook vervangen worden door gekookte en fijn geprakt pompoen. Hoeveel pompoen je precies nodig hebt hangt van je eigen smaak af. Voeg steeds een beetje toe totdat je het gewenste resultaat hebt.

Deze pannenkoeken uit Curaçao zijn als ontbijt heel lekker, maar als traktatie bij een kopje thee na school zijn ze ook niet te versmaden. Wedden dat jullie kids ze ook super lekker zullen vinden?

Leave a Reply