Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

Door Esther van der Ham op Thursday 3 July 2014

Recept voor Nederlandse Snijbonenstamp

recept snijbonenstamp
Heerlijke Nederlandse snijbonenstamp

 

Mijn allerbeste vriendin, die mij al een eeuwigheid kent, zegt dat ik altijd alles met kaas eet. Er zit een kern van waarheid in. In een restaurant bestel ik het liefste iets met kaas, bij voorkeur gesmolten kaas. Wat wil je ook, mijn opa was kaasboer. Het zit in mijn genen. 

Wij aten dit vroeger thuis al. Eerst werden de bonen gesneden. Een roestig molentje werd op het aanrechtblad vastgemaakt. Eén zus mocht draaien, de tweede maakte het molentje steeds weer vast op het blad, de derde zus stopte de bonen in het apparaat (de dikke links, de dunne rechts of andersom) en moeder stond erbij en riep: “Pas op voor de vingers!”

Vandaag een recept waarvan wij allemaal smullen: Snijbonenstamp. Lekker met Hollandse kaas, maar ook met brie of een blauwaderkaas. Dat maakt het net wat pittiger (misschien vinden kinderen dit iets minder lekker). Het is een makkelijk recept. Wij maken de stamppot bij voorkeur met biologische ingrediënten. Alle gebruikte ingrediënten zijn in de biologische variant verkrijgbaar.

Specificaties

Dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen.

De bereidingstijd is dertig minuten.

Ingrediënten


500 gram gesneden snijbonen

500 gram geschilde aardappels

100 gram kaas in blokjes Hollandse kaas, brie, en/of blauwaderkaas

100 gram ham of salami in blokjes of stukjes

Benodigheden

Kookpan (niet te klein)

Plank en schilmes om de kaas en worst te snijden

Een stamper

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels gedurende 20 minuten in water.

2. Voeg meteen de snijbonen toe.

3. Prik in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn.

4a. Indien niet, nog even door laten koken en terug naar stap 3.
4b. Indien wel, door naar stap 5.
5. Giet de aardappelen en snijbonen af.
6. Stamp de bonen en aardappels
.
7. Voeg de ham en/of salami toe en de kaas in het nog warme mengsel. Laat de kaas smelten.

8. Maak eventueel een jus naar keuze.

9. Schep de borden vol en smullen maar!



 

snijbonenstamp recept
Heerlijke Nederlandse snijbonenstamp met warme tomaten

 

Leave a Reply