Power Queens | Minikookboekje

Power Queens minikookboekPower Queens minikookboek
Donatie van € 10

• Speciaal voor u hebben de makers van het boek een minikookboekje samengesteld met hun favoriete recepten.

Pakket wordt in het donatiemandje gelegd...
 

Word gratis abonnee...

 
En blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inspiratiekookboek. Eens in drie maanden verschijnt Power Queens | Magazine met prachtige foto's en kleurrijke informatie over het inspiratiekookboek, exotische gerechten en charismatisch vrouwen. (Meer info)
 

 

 

 
 

Donatiemandje

Er is nog geen crowdfunding pakket geselecteerd

Door Irèn Nooren op Monday 24 March 2014

Speech Danitzah Jacobs | Winnaar Business Pearl Award 2013

Pearl 2013 ondernemerschap
Winnaar Pearl Award 2013 Danitzah Jacobs tijdens haar speech

 

De organisatie achter de Pearls of the Dutch Caribbean wil de enorme potentie en talenten die aanwezig zijn in de Caribisch-Nederlandse gemeenschap een gelijkwaardige kans geven om tot volle bloei te komen. Op een jaarlijkse gala-avond wordt door het uitreiken van de Pearl Awards invulling gegeven aan deze missie. Op zaterdag 1 juni 2013 werd Danitzah Jacobs, eigenaar Màrshé Breda, uitgeroepen tot de winnaar van de Business Pearl Award 2013.

Inhoud speech Danitzah Jacobs | winnaar Pearl Award, categorie Ondernemerschap

Allereerst wil ik mijn dankbaarheid uiten aan de Pearls of the Dutch Caribbean en alle organisaties, vrijwilligers, professionals, jury en andere betrokkenen die dit super initiatief mogelijk hebben gemaakt.

Mijn bijzondere dank gaat uit naar mijn familie, mijn man, mijn kinderen, mijn vrienden, mentoren en zakelijke vrienden.
Marchena City; kaminda mi lombrishi ta dera!

Het is een eer om vanavond op het podium te staan en gewaardeerd te worden als zakenvrouw samen met andere zakenvrouwen. De thema van vanavond sluit goed aan bij een vrouw die besluit om te ondernemen. Veerkracht heeft zij zeker nodig om naast vrouw, moeder, dochter, grote zus en sistah om ook nog eens het ondernemerschap op zich te nemen. De uitdagingen, teleurstellingen, frustraties zijn enorm en kunnen slopend zijn. Daar heeft zij veerkracht voor nodig!

Voor mij is ondernemerschap geboren uit een diep verlangen naar vrijheid! Het is deze agenda die mij op de benen houdt en waar ik kracht uitput. In onze culturen en eilanden, en in onze geschiedenis is vrijheid altijd een belangrijke thema geweest. Dit jaar herdenken en vieren wij 150 jaar afschaffing van de Slavernij. Van Afrikanen naar slaven. Van vrijheid naar kolonie, naar land, status aparte, BES of andere constructies. De ontwikkelingen op onze dushi eilanden houdt ons allen bezig. Voor mij is ondernemerschap de ultieme vorm van vrijheid.

Vrijheid heeft een prijs. Vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Offers die gemaakt moeten worden. Ik kies ervoor omdat ik heb besloten dat vrijheid mijn recht is. Dat ik vanuit mijn roots alles in huis heb om in mijn kracht te staan en te groeien.

Ik ben om dat wij zijn. Wij zijn omdat ik ben. Vandaag accepteer ik de Business Pearl ter nagedachtenis aan allen die voor mij, voor mijn vrijheid hebben gevochten en offers hebben gebracht: Tula, Bajan Karpata, Sablika, Toussaint Louverture, Joceline Clemencia.
Mijn overgrootmoeder Gani, mijn opa’s Eddy & Shon Fil.
Helmin Magno Wiels en al de anderen die ik niet ken of niet heb genoemd.

Ik ontvang deze Award namens degenen die na mij komen en waarvoor ik vandaag mijn verantwoordelijkheid neem. Mijn kinderen Hakim, Tariq & Iyanla.
De jonge generatie voor wie ik een inspiratie wil zijn.
Met het besef dat ik een schakel ben, en dat ik mij zal blijven inzetten voor de agenda.

Vrijheid! Libertat!

Danitzah Jacobs | Zaterdag 1 juni 2013

 

Leave a Reply