Afrikaans Buffet A
Het moederland: Afrika. Het op één na grootste werelddeel. Het is dus niet vreemd dat de ‘Afrikaanse’ keuken ook zo omvangrijk en divers is. Door deze gerechten te proeven kunt u culinair Afrika daadwerkelijk beleven.
Voorgerechten
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Afrikaans Buffet B
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade, Mango- of Kokos-ijs.
Caribische Buffet A
De Caribische keuken is een samensmelting van Afrikaanse, Latijns Amerikaanse, Indiaanse, Chinese, Indische keukens. Door migratie is er een enorme diversiteit. Bovendien heeft ieder eiland haar eigen ‘identiteit’. Laat u verrassen door de specialiteiten van de swingende Cariben.
Dit pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.
Vissoep met diverse groenten zoals gekookte bakbanaan, verse maïs, wortels, pompoen. Geserveerd met stokbrood.
Escovitch vis is een traditioneel Jamaicaans gerecht breidt met uien, paprika en wortels. Dit gerecht is vergelijkbaar met de Latijns-Amerikaanse ceviche alleen wordt het niet rauw geserveerd. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittige specerij mengsel genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Gestoofde rundvlees met aardappel en wortel geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden. Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Caribische Buffet B
De Caribische keuken is een samensmelting van Afrikaanse, Latijns Amerikaanse, Indiaanse, Chinese, Indische keukens. Door migratie is er een enorme diversiteit. Bovendien heeft ieder eiland haar eigen ‘identiteit’. Laat u verrassen door de specialiteiten van de swingende Cariben.
Pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.
Salade gemaakt met conch tomaten en komkommer. Conch is een zeeslak dat bij vele gerechten gebruikt wordt in de meeste Caribische eilanden.
Kippensoep met diverse groenten zoals gekookte bakbanaan, verse maïs, wortels, pompoen
Dit is een van de meeste bekende nationale gerechten van Curaçao. Gebakken red snapper met heerlijke saus bestaande uit uien en paprika . Geserveerd met de Funchi (soort van polenta), witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Gestoofde geitenvlees. Een populair gerecht op Aruba en andere Caribische eilanden. U kunt ook kiezen voor gestoofd rundvlees in plaats van geitenvlees. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittige specerij mengsel genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden breid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Gestoofd rundvlees met snijbonen gekookt met diverse kruiden o.a. gember en Worcestershire saus.
Gebakken banaan
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.
Warme bruine bonen salade
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Met maïsmeel gevulde pastei. En kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.
Gefrituurde kaasballetjes
Pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.
Pittig gehaktballetje
Pompoenpannenkoek
Omelet met tonijnvulling (andere vullingen ook mogelijk
Latijns-Amerikaanse buffet A
Ervaar de mix van culturen met de gevarieerde keuken uit Latijns Amerika. Vooral het heerlijk sappige verse fruit is een absolute aanrader uit heel Zuid-Amerika. We nemen u mee op reis naar dit warme en opwindende werelddeel, waar u kunt genieten van o.a. Braziliaanse Moqueeca, Venezolaanse arepas .
Een gefrituurde snack gemaakt met witte maïsmeel met diverse vullingen.
Romige soep met Chileense Poblano pepers geserveerd met stokbrood.
Bandeja Paisa is een Colombiaans gerecht bekend voor het hebben van een scala aan vlees in een plaat. Het is vernoemd naar een gemeenschap van mensen met de naam "Paisa," die in de Andes regio wonen. Dat is de populariteit van de maaltijd, dat het bekend staat als het nationale gerecht van Colombia is geworden.
Braziliaanse stoofpot van vis en garnalen. Het is met name afkomstig uit de staten Bahia (moqueca baiana) en Espírito Santo (moqueca capixaba). Het gerecht is van oorsprong deels inheems, deels Afro-Braziliaans. Het woord moqueca is afgeleid van de inheemse term moquem. Dit is een netwerk van takken, waaronder een vuur gebrand wordt. Geserveerd met witte rijst.
'Punchero' is een stoofpot van vlees en groenten gemengd met wortels en mais. Geserveerd met witte rijst.
Gebakken banaan
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer en rode uien.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Latijns-Amerikaanse Buffet B
'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.
Rusische aardappelsalade dat door Spanje in Latijns-America werd geïntroduceerd. Een populiare gerecht in velen Latijns-Amerikaanse laden en Spanje.
Colombiaanse aardappelsoep. Ajiaco Santafereño is vernoemd naar Santa Fe de Bogotá (de vroegere naam van Bogotá) hoofdstad van Colombia. Het bevat stukjes kip, grote brokken van maïskolven en twee of drie soorten inheemse aardappelen.
Eenpansgrecht van rijst met kip en groenten. Een populaire gerecht in diverse Latijns-Amerikaanse landen.
Braziliaanse stoofpot van vis en garnalen. Het is met name afkomstig uit de staten Bahia (moqueca baiana) en Espírito Santo (moqueca capixaba). Het gerecht is van oorsprong deels inheems, deels Afro-Braziliaans. Geserveerd met witte rijst.
Pabellon Criollo is niet alleen het nationale gerecht van Venezuela, het is ook het symbool van het land, eenvoudige gerechten en een bijzondere mix van smaken. Een heerlijke combinatie van carne Mechada (gesnipperde rundvlees), arroz blanco (witte rijst), caraotas negras (zwarte bonen) en tajadas (gebakken bakbananen).
'Punchero' is een stoofpot van vlees en groenten dat wordt gemengd met wortels en mais. Geserveerd met witte rijst.
Gebakken banaan
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer en rode uien.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillende vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.
Een gefrituurde snack gemaakt van wit maïsmeel met diverse vullingen.
Hapjes van rijpe bakbanaan met ham en kaas.
Overheerlijke kaasstengels uit Venezuela.
Gehaktballetjes van tonijn.
Garnalen snack met cherrytomaatjes.
Surinaamse Buffet A
De Surinaamse keuken is een combinatie van een groot aantal internationale keukens zoals o.a. Hindoestaans, Creools, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Door het samenvoegen van deze keukens ontstonden de bekende Surinaamse gerechten.
Heerlijke Hindoestaans-Surinaamse snack geserveerd met chutney.
Saoto soep is wel een van de meeste populaire soepen van Suriname en is van een oorsprong een Javaans gerecht. Een overheerlijke bouillon getrokken van Oosterse kruiden gevuld met kip, gekookte ei, taugé en kip.
Overheerlijke rijstschotel vergelijkbaar met de paella. De Moksi Alesie is een compleet maaltijd met diverse vlees en en groenten soorten.
Een autentieke Surinaamse schotel bestaande uit diverse aardevruchten zoals casave, yam, zoete aardappel, gekookte bakbanaan met gebakken kabeljauw.
Een van de meeste populaire Hindoestaans-Surinaamse gerechten. Een authentieke rotiplaat met gekookte aardappel, kousenband, gekookte ei met masala kip, lam of gamba. Vegetarische variant ook mogelijk.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Surinaamse Buffet B
Heerlijke Hindoestaans-Surinaamse snack geserveerd met chutney.
Saladeschotel met pindasaus
Surinaaams-Creeols bananensoep. Een voedzame soep gemaakt met groenen bananen, casave en diverse vlees soorten.
Een authentieke Surinaamse schotel bestaande uit diverse aardevruchten zoals casave, yam, zoete aardappel, gekookte bakbanaan met gebakken kabeljauw.
Een van de meeste populaire Hindoestaans-Surinaamse gerechten. Een authentieke rotiplaat met gekookte aardappel, kousenband, gekookte ei met masala kip, lam of gamba. Vegetarische variant ook mogelijk.
Overheerlijke rijstschotel vergelijkbaar met de paella. De Moksi Alesie is een compleet maaltijd met diverse vlees en groenten soorten.
Een met Masoesa (vergelijkbaar met saffraan) gekruide rijstschotel met diverse vlees en groenten. Een feestelijk gerecht dat je bij vrijwel ieder Surinaamse feest geserveerd krijgt.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).
Gefrituurde envelop van dun deeg met een vulling van groenten of groenten met stukjes vlees/kip
Gefrituurd driehoekjes van dun deeg gevuld met gekruide vlees, vis en/of groenten.
Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij gemaakt met bakbanaan, geserveerd wordt met pindasaus.
De heerlijke Surinaamse rotirol in kleine hapjes. Een overheerlijke snack.
Heerlijke gevulde eieren met een Surinaamse twist.
Wereld Buffet A
Maak samen met ons een wereldreis met de diverse keukens van Màrshé Breda. Een onvergetelijke beleving dat u en uw gasten niet snel zullen vergeten.
Pastei met diverse vullingen zoals vlees, vis en groenten.
Heerlijke kipsalade met diverse groenten
Surinaaams-Creeols bananensoep. Een voedzame soep gemaakt met groene bananen, cassave en diverse vlees soorten.
Gestoofde kip met black eyed peas (zwarte bonen ogen). Geserveerd met witte rijst.
Dit is een van de meeste bekende nationale gerechten van Curaçao. Gebakken red snapper met heerlijke saus bestaande uit uien en paprika . Het wordt vaak gegeten met de Funchi (soort van polenta)
Eenpansgerecht van rijst met kip en groenten. Een populaire gerecht in diverse latijns-Amerikaanse landen.
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs
Wereld Buffet B
Maak samen met ons een wereldreis de diverse gerechten te proeven van Màrshé Breda. Een onvergetelijke beleving dat u en uw gasten niet snel zullen vergeten.
'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.
Frisse Zuid- Afrikaanse salade bestaande uit verse mango, avocado en ijsbergsla.
Alom bekend als groundnut soep of pindasoep . Een van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Gemaakt van een basis kippenbouillon, diverse (seizoensgebonden ) groenten. Nkátebe oftewel Groundnut soep wordt bereidt naast pindakaas met tomaten, (chili) pepers en uien.
Vegetarische versie door het gebruik van visbouillon of groentebouillon voor de basis. Echter, naast pindakaas, zijn de tomaten, (chili) pepers en uien de noodzakelijke ingrediënten.
Serveertip: Fufu of stokbrood
Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittig mengsel van specerijen genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)
Zuid Afrikaanse saus gemaakt met de birds eye peper. De birds eye peper ook de ‘duivels’ peper genoemd. Dit gerecht kan in combinatie met garnalen, kip of vlees. Geserveerd met witte rijst, jolofrijst of kokosrijst.
Een met Masoesa (vergelijkbaar met saffraan) gekruide rijstschotel met diverse vlees en groenten. Een feestelijk gerecht dat je bij vrijwel iedere Surinaamse feest geserveerd krijgt.
Pabellon Criollo is niet alleen het nationale gerecht van Venezuela, het is ook het symbool van het land, een stevig bord van eenvoudige gerechten die de nationale vlag spiegels en wijst op de bijzondere mix van volken. Een heerlijke combinatie van carne Mechada (gesnipperde rundvlees), arroz blanco (witte rijst), caraotas negras (zwarte bonen) en tajadas (gebakken bakbananen).
Gekookte casave
Gebakken banaan
Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.
Wereld Hapjes Buffet
Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).
Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).
'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.
Garnalen snack met cherrytomaatje.
Pittige Gehaktballetje
De heerlijke Surinaamse rotirol in kleine hapjes. Een overheerlijke snack.
Samosa of sambusa zoals het genoemd wordt in Somalië is een gefrituurd driehoekige bladerdeeg hapje gevuld met vlees, vis en/of groenten en kruiden.