Afrikaans Buffet A

Het moederland: Afrika. Het op één na grootste werelddeel. Het is dus niet vreemd dat de ‘Afrikaanse’ keuken ook zo omvangrijk en divers is. Door deze gerechten te proeven kunt u culinair Afrika daadwerkelijk beleven.
Voorgerechten


Meatpies (West Afrika)
Pastei met diverse vullingen zoals vlees, vis en groenten.

Avocado en mango salade (Zuid-Afrika)
Frisse Zuid- Afrikaanse salade bestaande uit verse mango, avocado en ijsbergsla.
Hoofdgerechten
Nkátebe (Ghana)
Alom bekend als groundnut soep of pindasoep . Een van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Gemaakt van een basis kippenbouillon en diverse (seizoensgebonden ) groenten. Nkátebe oftewel Groundnut soep wordt o.a. bereid met pindakaas tomaten, (chili) pepers en uien.
Geserveerd met fufu of witte rijst.

Kuku Paka (Kenya)
Kip in curry/kokos saus. Dit eenvoudige gerecht, ook wel Kuku na nazi, is een fantastische kokos curry afkomstig uit de Oost-Afrikaanse kust. Dit gerecht laat u de Arabische en Indiasche Invloeden in de Afrikaanse kust regio proeven.

Piri piri (Zuid Afrika/Mozambique)
Zuid Afrikaanse saus gemaakt met de birds eye peper. De birds eye peper ook de ‘duivels’ peper genoemd. Dit gerecht kan in combinatie met garnalen, kip of vlees. Geserveerd met witte rijst, jolofrijst of kokosrijst.

Bijgerechten

Afrikaanse sambal

Mandioca Fervida (Angola)
Gekookte casave

Kelewele (Ghana)
Gebakken bakbanaan

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Afrikaans Buffet B

Meatpies (West Afrika)
Pastei met diverse vullingen zoals vlees, vis en groenten.

Kachumbari (Congo)
Een ongekookt salade schotel bestaande uit gehakte tomaten, uien en chili pepers. Vergelijkbaar met de Latijns-Amerika pico de gall of salsa fresca.

Peppersoup (Kenya)
Een heldere soep gemaakt met ui, gekookte bakbanaan en aardappel, knoflook, kruiden, vis of vlees. In de traditionele peppersoep wordt veel en veel (chilli) peper gebruikt. Deze pepper voegen wij niet toe , maar u kunt zelf de soep op smaak brengen met de hiervoor apart bijgeleverde sambal.
Vegetarische versie mogelijk. Geserveerd met Fufu of chapati.

Hoofdgerechten

Nkátebe (Ghana)
Alom bekend als groundnut soep of pindasoep . Een van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Het wordt gemaakt van een basis kippenbouillon, diverse (seizoensgebonden ) groenten. Nkátebe oftewel Groundnut soep wordt bereid met pindakaas , de tomaten, (chili) pepers en uien.
Geserveerd met fufu of witte rijst.
Kuku Paka (Kenya) Kuku Paka (Kenya)
Kip in curry/kokos saus. Dit eenvoudige gerecht, ook wel Kuku na nazi, is een fantastische kokos curry afkomstig uit de Oost-Afrikaanse kust. Dit gerecht laat u de Arabische en Indiasche Invloeden in de Afrikaanse kust regio proeven.

Piri piri (Zuid Afrika/Mozambique)
Zuid Afrikaanse saus gemaakt met de birds eye peper. De birds eye peper ook de ‘duivels’ peper genoemd. Dit gerecht kan in combinatie met garnalen, kip of vlees. Geserveerd met witte rijst, jolojfrijst of kokosrijst.

Yassa kip ( Senegal)
Een heerlijk kipgerecht met ui, mosterd en limoen, die een zinderende smaak heeft. Geserveerd met witte rijst, joloffrijst of kokosrijst.


Bijgerechten


Afrikaanse sambal

Mandioca Fervida (Angola)
Gekookte casave

Kelewele (Ghana)
Gebakken bakbanaan

RED RED (Ghana)
Black eye peas met bakbanaan


Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade, Mango- of Kokos-ijs.

Afrikaanse Hapjes Buffet


Akara (Nigeria)
Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).
Mandaazi (Uganda)
Mandaazi ook wel bekend als de Afrikaanse Donut is een Oegandese Dessert dat vaak wordt gegeten tijdens het ontbijt of na het hoofdgerecht.

Meatpies (West Afrika)
Pastei met diverse vullingen zoals vlees, vis en groenten.

Tatale (Ghana)
Pannenkoekjes van gebakken bakbanaan

Sambusa (Somalie)
Samosa of sambusa zoals het genoemd wordt in Somalië is een gefrituurd driehoekige bladerdeeg hapje gevuld met vlees, vis en/of groenten en kruiden.

Bunny Chow (Zuid-Afrika)
Bunny chow is een Zuid-Afrikaanse snack bestaande uit uitgehold brood gevuld met curry. Dit is een gerecht dat is ontstaan in het Durban Indiase gemeenschap.

Caribische buffet

Caribische Buffet A
De Caribische keuken is een samensmelting van Afrikaanse, Latijns Amerikaanse, Indiaanse, Chinese, Indische keukens. Door migratie is er een enorme diversiteit. Bovendien heeft ieder eiland haar eigen ‘identiteit’. Laat u verrassen door de specialiteiten van de swingende Cariben.

Voorgerechten

Pastechi (Caribbean)

Dit pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.

Sòpi di piska (Bonaire)

Vissoep met diverse groenten zoals gekookte bakbanaan, verse maïs, wortels, pompoen. Geserveerd met stokbrood.


Hoofdgerechten

Escovitch Fish (Jamaica)

Escovitch vis is een traditioneel Jamaicaans gerecht breidt met uien, paprika en wortels. Dit gerecht is vergelijkbaar met de Latijns-Amerikaanse ceviche alleen wordt het niet rauw geserveerd. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Jerk chicken (Jamaica & Cayman Islands)

Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittige specerij mengsel genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Karni stoba ku batata & wòrtel (Curaçao)

Gestoofde rundvlees met aardappel en wortel geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)


Bijgerechten

Caribische sambal
Banana hasá (Aruba)
Gebakken banaan
Salada fresku (Bonaire)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden. Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Caribische Buffet B

De Caribische keuken is een samensmelting van Afrikaanse, Latijns Amerikaanse, Indiaanse, Chinese, Indische keukens. Door migratie is er een enorme diversiteit. Bovendien heeft ieder eiland haar eigen ‘identiteit’. Laat u verrassen door de specialiteiten van de swingende Cariben.


Voorgerechten

Pastechi (Caribbean)

Pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.

Conch salad (Bahamas)

Salade gemaakt met conch tomaten en komkommer. Conch is een zeeslak dat bij vele gerechten gebruikt wordt in de meeste Caribische eilanden.

Chicken soup (Trinidad)

Kippensoep met diverse groenten zoals gekookte bakbanaan, verse maïs, wortels, pompoen


Hoofdgerechten

Piská kòrá (Curaçao)

Dit is een van de meeste bekende nationale gerechten van Curaçao. Gebakken red snapper met heerlijke saus bestaande uit uien en paprika . Geserveerd met de Funchi (soort van polenta), witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Kabritu stobá (Aruba)

Gestoofde geitenvlees. Een populair gerecht op Aruba en andere Caribische eilanden. U kunt ook kiezen voor gestoofd rundvlees in plaats van geitenvlees. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Jerk chicken (Jamaica & Cayman Islands)

Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittige specerij mengsel genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden breid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Stewed Beef with green beens (Trinidad & Tobago)

Gestoofd rundvlees met snijbonen gekookt met diverse kruiden o.a. gember en Worcestershire saus.


Bijgerechten

Caribische sambal
Banana hasá (Aruba)

Gebakken banaan

Salada fresku (Bonaire)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.

Bonchi salada (Curaçao)

Warme bruine bonen salade

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Caribische Hapjes Buffet

Empana

Met maïsmeel gevulde pastei. En kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.

Kaasbal

Gefrituurde kaasballetjes

Pastechi

Pasteitje is op de Caribische eilanden erg populair en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.

Pika bal

Pittig gehaktballetje

Repa di pampuna

Pompoenpannenkoek

Tunarol

Omelet met tonijnvulling (andere vullingen ook mogelijk

Latijns-Amerikaanse buffet A

Ervaar de mix van culturen met de gevarieerde keuken uit Latijns Amerika. Vooral het heerlijk sappige verse fruit is een absolute aanrader uit heel Zuid-Amerika. We nemen u mee op reis naar dit warme en opwindende werelddeel, waar u kunt genieten van o.a. Braziliaanse Moqueeca, Venezolaanse arepas .


Voorgerechten

Arepa (Venezuela)

Een gefrituurde snack gemaakt met witte maïsmeel met diverse vullingen.

Sopa de Chile Poblano (Chile)

Romige soep met Chileense Poblano pepers geserveerd met stokbrood.


Hoofdgerechten

Bandeja Paisa (Colombia)

Bandeja Paisa is een Colombiaans gerecht bekend voor het hebben van een scala aan vlees in een plaat. Het is vernoemd naar een gemeenschap van mensen met de naam "Paisa," die in de Andes regio wonen. Dat is de populariteit van de maaltijd, dat het bekend staat als het nationale gerecht van Colombia is geworden.

Moqueca (Brazil)

Braziliaanse stoofpot van vis en garnalen. Het is met name afkomstig uit de staten Bahia (moqueca baiana) en Espírito Santo (moqueca capixaba). Het gerecht is van oorsprong deels inheems, deels Afro-Braziliaans. Het woord moqueca is afgeleid van de inheemse term moquem. Dit is een netwerk van takken, waaronder een vuur gebrand wordt. Geserveerd met witte rijst.

Puchero (Argentinië)

'Punchero' is een stoofpot van vlees en groenten gemengd met wortels en mais. Geserveerd met witte rijst.


Bijgerechten

Latijns-Amerikaanse sambal
Platanos maduros (Latijns-Amerika)

Gebakken banaan

Ensalada Fresca (Latijns-Amerika)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer en rode uien.

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Latijns-Amerikaanse Buffet B


Voorgerechten

Empanadas (Brazillie)

'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.

Ensalada Rusa (Mexico)

Rusische aardappelsalade dat door Spanje in Latijns-America werd geïntroduceerd. Een populiare gerecht in velen Latijns-Amerikaanse laden en Spanje.

Ajiaco Santafereño

Colombiaanse aardappelsoep. Ajiaco Santafereño is vernoemd naar Santa Fe de Bogotá (de vroegere naam van Bogotá) hoofdstad van Colombia. Het bevat stukjes kip, grote brokken van maïskolven en twee of drie soorten inheemse aardappelen.


Hoofdgerechten

Aroz con pillo (Colombia)

Eenpansgrecht van rijst met kip en groenten. Een populaire gerecht in diverse Latijns-Amerikaanse landen.

Moqueca (Brazil)

Braziliaanse stoofpot van vis en garnalen. Het is met name afkomstig uit de staten Bahia (moqueca baiana) en Espírito Santo (moqueca capixaba). Het gerecht is van oorsprong deels inheems, deels Afro-Braziliaans. Geserveerd met witte rijst.

Pabellon Criollo (Venezuela)

Pabellon Criollo is niet alleen het nationale gerecht van Venezuela, het is ook het symbool van het land, eenvoudige gerechten en een bijzondere mix van smaken. Een heerlijke combinatie van carne Mechada (gesnipperde rundvlees), arroz blanco (witte rijst), caraotas negras (zwarte bonen) en tajadas (gebakken bakbananen).

Puchero (Argentinië)

'Punchero' is een stoofpot van vlees en groenten dat wordt gemengd met wortels en mais. Geserveerd met witte rijst.


Bijgerechten

Latijns-Amerikaanse sambal
Platanos maduros (Latijns-Amerika)

Gebakken banaan

Ensalada Fresca (Latijns-Amerika)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer en rode uien.

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Latijns-Amerikaans Hapjes Buffet

Empanadas

'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillende vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.

Arepa

Een gefrituurde snack gemaakt van wit maïsmeel met diverse vullingen.

Pinonos de plátanos maduros

Hapjes van rijpe bakbanaan met ham en kaas.

Tequeños

Overheerlijke kaasstengels uit Venezuela.

Bolitas de Atun

Gehaktballetjes van tonijn.

Pincho de camaron

Garnalen snack met cherrytomaatjes.

Surinaamse Buffet A
De Surinaamse keuken is een combinatie van een groot aantal internationale keukens zoals o.a. Hindoestaans, Creools, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Door het samenvoegen van deze keukens ontstonden de bekende Surinaamse gerechten.


Voorgerechten

Bara

Heerlijke Hindoestaans-Surinaamse snack geserveerd met chutney.

Saoto soep

Saoto soep is wel een van de meeste populaire soepen van Suriname en is van een oorsprong een Javaans gerecht. Een overheerlijke bouillon getrokken van Oosterse kruiden gevuld met kip, gekookte ei, taugé en kip.


Hoofd gerechten

Moksi Alesie

Overheerlijke rijstschotel vergelijkbaar met de paella. De Moksi Alesie is een compleet maaltijd met diverse vlees en en groenten soorten.

Heri Heri

Een autentieke Surinaamse schotel bestaande uit diverse aardevruchten zoals casave, yam, zoete aardappel, gekookte bakbanaan met gebakken kabeljauw.

Roti

Een van de meeste populaire Hindoestaans-Surinaamse gerechten. Een authentieke rotiplaat met gekookte aardappel, kousenband, gekookte ei met masala kip, lam of gamba. Vegetarische variant ook mogelijk.


Bijgerechten

Gebakken bakbanaan
Komkommer in zuur
Sambal

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Surinaamse Buffet B


Voorgerechten

Bara

Heerlijke Hindoestaans-Surinaamse snack geserveerd met chutney.

Pitjel

Saladeschotel met pindasaus

Griti Bana supu

Surinaaams-Creeols bananensoep. Een voedzame soep gemaakt met groenen bananen, casave en diverse vlees soorten.


Hoofd gerechten

Heri Heri

Een authentieke Surinaamse schotel bestaande uit diverse aardevruchten zoals casave, yam, zoete aardappel, gekookte bakbanaan met gebakken kabeljauw.

Roti

Een van de meeste populaire Hindoestaans-Surinaamse gerechten. Een authentieke rotiplaat met gekookte aardappel, kousenband, gekookte ei met masala kip, lam of gamba. Vegetarische variant ook mogelijk.

Moksi Alesie

Overheerlijke rijstschotel vergelijkbaar met de paella. De Moksi Alesie is een compleet maaltijd met diverse vlees en groenten soorten.

Masoesa Moksi Alesie

Een met Masoesa (vergelijkbaar met saffraan) gekruide rijstschotel met diverse vlees en groenten. Een feestelijk gerecht dat je bij vrijwel ieder Surinaamse feest geserveerd krijgt.


Bijgerechten

Gebakken bakbanaan
Komkommer in zuur
Sambal
Omelet sliertjes

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Surinaamse Hapjes Buffet

Bara

Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).

Loempia

Gefrituurde envelop van dun deeg met een vulling van groenten of groenten met stukjes vlees/kip

Samosa

Gefrituurd driehoekjes van dun deeg gevuld met gekruide vlees, vis en/of groenten.

Bakabana

Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij gemaakt met bakbanaan, geserveerd wordt met pindasaus.

Rotihapje

De heerlijke Surinaamse rotirol in kleine hapjes. Een overheerlijke snack.

Gevulde eieren

Heerlijke gevulde eieren met een Surinaamse twist.

Wereld Buffet A
Maak samen met ons een wereldreis met de diverse keukens van Màrshé Breda. Een onvergetelijke beleving dat u en uw gasten niet snel zullen vergeten.

Voorgerechten

Meatpies (West Afrika)

Pastei met diverse vullingen zoals vlees, vis en groenten.

Salada di galinja (Aruba)

Heerlijke kipsalade met diverse groenten

Griti Bana supu (Suriname)

Surinaaams-Creeols bananensoep. Een voedzame soep gemaakt met groene bananen, cassave en diverse vlees soorten.


Hoofdgerechten

Abobo kip (Sierra Leone)

Gestoofde kip met black eyed peas (zwarte bonen ogen). Geserveerd met witte rijst.

Piská kòrá (Curaçao)

Dit is een van de meeste bekende nationale gerechten van Curaçao. Gebakken red snapper met heerlijke saus bestaande uit uien en paprika . Het wordt vaak gegeten met de Funchi (soort van polenta)

Aroz con pollo (Colombia)

Eenpansgerecht van rijst met kip en groenten. Een populaire gerecht in diverse latijns-Amerikaanse landen.


Bijgerechten

Afrikaanse sambal
Salada fresku (Bonaire)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.

Kelewele (Ghana)
Gebakken bakbanaan

Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs

Wereld Buffet B
Maak samen met ons een wereldreis de diverse gerechten te proeven van Màrshé Breda. Een onvergetelijke beleving dat u en uw gasten niet snel zullen vergeten.

Voorgerechten

Empanadas (Brazillie)

'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.

Avocado en mango salade (Zuid-Afrika)

Frisse Zuid- Afrikaanse salade bestaande uit verse mango, avocado en ijsbergsla.

Nkátebe (Ghana)

Alom bekend als groundnut soep of pindasoep . Een van de meest populaire gerechten uit West-Afrika. Gemaakt van een basis kippenbouillon, diverse (seizoensgebonden ) groenten. Nkátebe oftewel Groundnut soep wordt bereidt naast pindakaas met tomaten, (chili) pepers en uien.
Vegetarische versie door het gebruik van visbouillon of groentebouillon voor de basis. Echter, naast pindakaas, zijn de tomaten, (chili) pepers en uien de noodzakelijke ingrediënten. Serveertip: Fufu of stokbrood


Hoofdgerechten

Jerk chicken (Jamaica & Cayman Islands)

Jerk is een authentiek kookstijl uit Jamaica waar vlees nat wordt gemarineerd met een pittig mengsel van specerijen genaamd Jamaican Jerk spice. De basis ingrediënten zijn all Spice en habanero peper. Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vlees soorten. Geserveerd met witte rijst, moro (rijst met bruine bonen) of congrí (rijst met zwarte bonen)

Piri piri (Zuid Afrika/Mozambique)

Zuid Afrikaanse saus gemaakt met de birds eye peper. De birds eye peper ook de ‘duivels’ peper genoemd. Dit gerecht kan in combinatie met garnalen, kip of vlees. Geserveerd met witte rijst, jolofrijst of kokosrijst.

Masoesa Moksi Alesie (Suriname)

Een met Masoesa (vergelijkbaar met saffraan) gekruide rijstschotel met diverse vlees en groenten. Een feestelijk gerecht dat je bij vrijwel iedere Surinaamse feest geserveerd krijgt.

Pabellon Criollo (Venezuela)

Pabellon Criollo is niet alleen het nationale gerecht van Venezuela, het is ook het symbool van het land, een stevig bord van eenvoudige gerechten die de nationale vlag spiegels en wijst op de bijzondere mix van volken. Een heerlijke combinatie van carne Mechada (gesnipperde rundvlees), arroz blanco (witte rijst), caraotas negras (zwarte bonen) en tajadas (gebakken bakbananen).


Bijgerechten

Afrikaanse sambal
Mandioca Fervida (Angola)

Gekookte casave

Platanos maduros (Latijns-Amerika)

Gebakken banaan

Salada fresku (Bonaire)

Verse ijsbergsla, tomaten en komkommer met Caribische kruiden.
Eventueel uit te breiden met een dessert bestaande uit Exotische vruchtensalade of Mango- of Kokos-ijs.

Wereld Hapjes Buffet

Akara (Nigeria)

Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).

Bara

Gemaakt van gepelde black-eyed peas gevormd tot een bal en vervolgens gefrituurd in Dendê (palmolie).

Empanadas

'Empanadas' zijn pasteitjes met verschillend vullingen zoals, rundvlees, kip of kaas.

Pincho de camaron

Garnalen snack met cherrytomaatje.

Pika bal

Pittige Gehaktballetje

Rotihapje

De heerlijke Surinaamse rotirol in kleine hapjes. Een overheerlijke snack.

Sambusa (Somalie)

Samosa of sambusa zoals het genoemd wordt in Somalië is een gefrituurd driehoekige bladerdeeg hapje gevuld met vlees, vis en/of groenten en kruiden.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4